top of page

Дбайте про рідне місто через турботу про свій будинок

У кримінології існує «теорія розбитих вікон»: якщо «в будівлі з'являється одне розбите вікно, і його ніхто не чинить, то з часом в цій будівлі не залишиться жодного цілого вікна». Життєва суть цієї теорії проста - потурання суспільства до дрібних правопорушень, наприклад, до викидання сміття в недозволеному місці, обрісовиванію стін в під'їздах або підпал кнопок у ліфтах, провокують людей на вчинення більш серйозних правопорушень. Прямим наслідком будуть занепад і деградація навколишнього середовища, і негативна деформація людської дійсності.


изображение для статьи посвященной важности ОСМД

Перенесення цієї теорії на житловий багатоквартирний будинок показує, що якщо за будівлею та прибудинковою територією перестати стежити, то все це швидко занепадає, а будинок набуває відповідний убогий зовнішній вигляд. А коли те ж саме спостерігається в сусідньому будинку, то поступово весь район перетворюється в сумовите гетто. При цьому психологи вже давно відзначають прямий вплив навколишнього виду на психічне здоров'я і настрій людини. Ви, напевно, і по собі помічали, що якщо навколо все красиво, чисто, зелено, то і у вас настрій автоматично піднімається. І навпаки, якщо ви з дня в день йдете до свого дому по розбитій і брудній дорозі, повз брудної дитячого майданчика, а сам будинок виглядає убого, то, який настрій формується у людини, з дня в день спостерігає подібне?


З цього випливає елементарний, але дуже важливий висновок. Якщо кожен будинок буде стежити за собою - доглядати за прибудинковою територією, стежити за станом і зовнішнім виглядом під'їздів, фасадів, за дитячими майданчиками, за які ведуть до дому доріжками, то кожен такий будинок буде формувати красиві, затишні квартали. В яких буде приємно перебувати, приємно жити всім нам. Розвиваючи цю ідею далі, ми бачимо, як наше місто поступово змінюється, стаючи красивим і комфортним для всіх жителів.


У цьому головна суть філософії ОСББ і нашої компанії poverh - піклуючись про конкретний, своєму будинку, ви також дбаєте про своє районі і про своє місто. Чому саме ОСББ? Тому що ні ЖЕКи, ні інші керуючі компанії не зацікавлені в розвитку і чистоті - їх хвилює тільки отримання прибутку, а не якість надаваних ними послуг. Лише після створення ОСББ мешканець стає свідомим, оскільки розуміє, що саме він є тим, від кого залежить комфорт його і його близьких. Йому не було з кого питати і звітувати доводитися лише перед самим собою. І в цьому випадку висока особиста відповідальність формує високі результати.


Харкову і харків'янам не потрібні наслідки «теорії розбитих вікон», нам потрібна нова і життєрадісна філософія затишку, яка прийде до нас через ОСББ. Керуюча Компнаїя Poverh допоможе вам в цьому, так як ми самі поділяємо ці цінності. І тоді ми будемо жити в красивому місті, де всім нам буде комфортно.


11 переглядів
bottom of page