top of page

Як відкрити особовий рахунок для ОСББ?

ОСББ є юридичною особою, яка веде господарську діяльність. Для її здійснення необхідно проводити розрахунки з підрядниками за поставлені товари або виконану роботу. Тому для ефективного функціонування ОСББ необхідний банківський рахунок. Як оформити рахунок ОСББ? Це питання потрібно відразу враховувати при організації ОСББ. З акончів з державною реєстрацією, його організаторам слід зайнятися питанням відкриття рахунку ОСББ в банку .


Як відкрити особовий рахунок для ОСББ?

Вибираючи банк для обслуговування ОСББ, мешканцям слід враховувати наступні моменти

  1. Ступінь довіри до банку. Думаємо, зайве пояснювати, що чим надійніше банк, тим краще. Відкриваючи рахунок в невеликому банку, «по знайомству», ви ризикуєте в один прекрасний день втратити фінансові кошти, після раптового банкрутства банку. Майте на увазі, що рахунки ОСББ не потрапляють під захист Фонду гарантування вкладів фізосіб, а значить, ніякого відшкодування не буде. Тому poverh рекомендує звернути увагу на великі і середні банки, з державним або іноземним капіталом.

  2. Наявність в банках спеціальних пропозицій для обслуговування ОСББ, Хоча банківські послуги для ОСББ в принципі нічим не відрізняються від сервісів для звичайних юросіб , але все ж є нюанси.

  3. Тарифи на обслуговування. Слід уважно вивчати умови, оскільки нерідко банки бувають недобросовісними. Зокрема, вони пропонують обслуговування без абонплати , але при цьому ставлять високі ставки за нарахування коштів. Так що іноді абонплата буває вигідніше її відсутності.

  4. Умови випуску зарплатних карт. В ОСББ є наймані співробітники, яким з розрахункового рахунку необхідно платити зарплату. Тому уважно вивчаємо умови банку;

  5. Наявність клієнт-банкінгу та інших подібних сервісів для контролю над засобами.


Вибираючи банк для обслуговування ОСББ, мешканцям слід враховувати наступні моменти

Який рахунок відкрити?

Для здійснення своїх функцій ОСББ досить відкрити так званий поточний рахунок в національній валюті - гривні. Поточний рахунок - рахунок , який банк відкриває клієнту на умовах укладання договору. Його мета - збереження фінансових коштів і здійснення розрахунково-касових операцій. За допомогою цього рахунку ОСББ буде зберігати в банку гроші суспільства, і розраховуватися з підрядниками за надані послуги або куплені товари. Інші види рахунків відкривають при необхідності . Це може знадобитися, коли суспільство має вільні гроші, які гарантовано тимчасово не витрачені. Ці кошти можна покласти в банк на депозит під відсотки. Для цього буде потрібно депозитний рахунок. Н про він необов'язковий і про ткривают депозит суто за бажанням.


Як правило, відкриття рахунку ОСББ займає один день. Для цього будуть потрібні наступні документи

  1. Для відкриття поточного рахунку необхідно надати наступні документи: Заява про відкриття рахунку.

  2. Копію зареєстрованого в установленому порядку Статуту ОСББ.

  3. Копію витягу із Державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

  4. Картку із зразками підписів і відбитка печатки

  5. Документи, що засвідчують повноваження посадових осіб ОСББ, які будуть мати право розпоряджатися банківським рахунком

  6. Документи, що встановлюють особи майбутніх розпорядників банківського рахунку


Як правило, відкриття рахунку ОСББ займає один день. Для цього будуть потрібні наступні документи

Відкрити рахунок ОСББ


При необхідності, фахівці Poverh допоможуть вам вибрати надійний і зручний банк, швидко зібрати документи, правильно їх оформити і відкрити особовий рахунок для ОСББ. Також ми допоможемо вам правильно відкрити депозитний рахунок, якщо є така необхідність.



129 переглядів
bottom of page