top of page

Три основні проблеми, з якими стикається будь-який ОСББ

У попередній статті ми розбиралися з основними труднощами при створенні ОСББ. Тепер же поговоримо про основні проблеми, які виникають після його створення. З нашого досвіду з ними рано чи пізно зустрічається будь ОСББ в Україні.


изображение для статьи посвященной проблемам ОСМД

Проблема в управлінні і комунікації ОСББ

Створивши ОСББ, багато управдоми часто стикаються з проблемами в організації управління його функціонування, і комунікації мешканців. І мешканцям теж нелегко - щомісячні паперові платіжки, постійно мінливі тарифи, питання - до кого звертатися, якщо засмітилася труба або неполадки з електропроводкою? Але, мабуть, найпопулярнішим питанням є наступний: «а куди витрачені гроші, якщо ніяких робіт в будинку ніхто не проводив?».


Що пропонує Poverh: Ми розробили спеціальне мобільний додаток, завдяки якому ви можете побачити всі діючі тарифи, фінансовий баланс свого рахунку і вдома, заплатити в один клік, отримати інформацію про стан будинку, залишити заявку на виконання робіт і через чат-бот скоммуніціровать з потрібною квартирою для вирішення виниклих проблем (наприклад, сміття на сходовій площадці). Швидкий і зручний сервіс, адже наш додаток - це розумний будинок прямо в вашому смартфоні.


Проблема з боржниками

За статистикою близько 10-15% мешканців будинку або не платять взагалі, або з затримками. А несплата створює масу проблем для ОСББ і кербуда, адже тоді можна буде оплатити постійні послуги, такі як вивіз сміття, охорона, обслуговування ліфтів, прибирання під'їздів тощо.


Рішення від Poverh: до кожного випадку потрібно підходити індивідуально, оскільки люди часто не платять з об'єктивних причин. Але якщо вирішити проблему не вдається, то домогтися справедливості можна шляхом подачею позову до суду, у чому вам допоможе наш юрист. Також практикуються такі методи впливу, як вивішування списків боржників і створення можливостей мешканцям виконувати обслуговуючі роботи по дому в обмін на оплату послуг.


Брак робочих рук для обслуговування будинку та мешканців

Обслуговування будинків вимагає багатьох робочих рук, причому, кваліфікованих фахівців. І сьогодні з нестачею персоналу стикаються багато ОСББ. Всі пам'ятають майстрів з жеків - неохайних дядьків, в потягати робочому одязі і брудному взутті, у яких постійно немає то прокладок для труб, то ще чогось, і яким за кожне їхнє зайвий рух приходиться додатково доплачувати. Вивіз подібного «фахівця» часто створює новий негативний досвід. Крім цього існує інша проблема - де шукати і куди дзвонити, якщо потрібні робочі для виконання разових робіт? Наприклад, вантажники, які акуратно перенесе габаритну меблі, не відбивши краю об стіни і не обдурив шпалери?

Пропозиція від Poverh: У нашій команді вже є команда кваліфікованих і надійних фахівців: електрик, сантехнік, вантажники та інші робітники, які вирішать всі проблеми, які можуть виникнути при обслуговуванні вашого будинку. Від чищення труб і заміни лампочок, до ремонту. Викликати їх можна прямо через мобільний додаток. Надійний сервіс і якісні послуги - це гарантія, що ви будете задоволені своїм ОСББ


66 переглядів
bottom of page