top of page

Збори представників ОСББ

Вищим органом управління ОСББ є загальні збори. На ньому співвласники вирішують питання про необхідні заходи або послуги з обслуговування будинку та прибудинкової території, встановлюють розмір внесків за утримання будинку тощо. Але, для вирішення нагальних проблем ОСББ загальні збори скликати необов'язково. І в багатьох випадках для прийняття рішень, можна скликати збори представників, яке і вирішить завдання.


изображение для статьи посвященной собранию ОСМД

Це питання регулюється законом про ОСББ. Збори представників формується на загальних зборах. На ньому співвласники вибирають делегатів, які отримують право скликання зборів представників і приймати рішення по управлінню багатоквартирним будинком. До статуту ОСББ включають пункти описують порядок скликання зборів, хід голосування і перелік питань, які воно має право розглядати (зокрема, вони вже є в типовому статуті). Збори скликає правління ОСББ, або ж не менше 1/3 представників ОСББ.


Збори представників вправі приймати рішення, щодо всіх питань ОСББ. Винятком є ​​майнові права співвласників, а також питання, що погіршують умови користування майном або умови проживання мешканців. Також на зборах представників не можна розглядати проблеми, компетенція вирішення яких знаходиться в руках виключно у загальних зборів. Рішення на зборах приймається традиційно - великою кількістю голосів від загального числа представників.


Рішення зборів представників мають вищу юридичну силу щодо рішень правління ОСББ. Тому це один з найважливіших органів управління ОСББ. Управдом також зважає на рішеннями зборів представників, як якщо б вони були прийняті загальними зборами.

В цілому, збори представників ОСББ є більш мобільним, а значить - більш ефективним органом управління ОСББ. Воно не таке громіздке як загальні збори. Тому ми радимо вам використовувати цей важіль управління ОСББ.


Керуюча компанія Poverh допоможе вам правильно вибрати збори представників, проконтролюємо, щоб у статуті вашого ОСББ був відповідний пункт і забезпечимо реалізацію прийнятих рішень.



78 переглядів
bottom of page