top of page

Муніципальні програми підтримки ОСББ в Харкові

Крім державної програми «Теплий кредит», в Україні існують окремі міські програми підтримки ОСББ. У кожному місті вони різні, але оскільки Poverh- це харківська компанія, ми зосередимося саме на харківських.


Муніципальна програма підтримки ОСББ в Харкові охоплює два основних напрямки. Перше, це капітальний і поточний ремонти будинків та благоустрій прибудинкової території. Програма реалізується на умовах пайової участі мешканців будинку, коли ОСББ має сплатити мінімум 25% вартості робіт. Іншу частину коштів виділить міський бюджет. Таким чином, ремонт здійснюється за допомогою співфінансування проекту містом і мешканцями будинку.


изображение для статьи посвященной поддержки ОСМД в Харькове

Другим напрямком є ​​боротьба за енергоефективність. Для цього в Харкові запущена міська програма «Теплий кредит» (не плутайте з однойменною державною програмою), спрямована на часткову компенсацію кредитів ОСББ взятих для здійснення енергозберігаючих заходів. По ній муніципальний бюджет компенсує ОСББ 20% суми кредиту, але не більше 200 000 гривень по одному кредиту. Принципи дії цієї програми схожі з державним «Теплим кредитом».


На додаток до програми «Теплий кредит», з 2019 року в Харкові введена ще одна програма - «Енергодім». Вона також спрямована на часткове відшкодування витрат ОСББ на заходи з енергоефективності. У ній існує два пакети: «Легкий», компенсуючий 40% вартості робіт і «Комплексний» - 50%.


Обидві «енергоефективні програми ОСББ» діють паралельно. Для вашого ОСББ ви можете вибрати найбільш оптимальну з них.


Крім цього, в Харкові ОСББ може отримати безвідсотковий кредит для реалізації всіх видів робіт - на ремонт будинків, покрівель, інженерних мереж, заміну труб, електропроводки, утеплення фасадів та інших робіт.


Досвідчені фахівці КК Poverh допоможуть ОСББ вибрати найкращу муніципальну програму, підготують всі кошториси і документи. Думайте про важливі проблеми у вигляді ремонту будинку або енергоефективності, а не про бюрократичну тяганину.


87 переглядів
bottom of page