top of page

Дата укладення ОСББ договорів на комунальні послуги перенесена

Кожне ОСББ зобов'язане укласти договір на надання комунальних послуг з їх постачальником. Але зараз епідемія коронавируса, тому введені в Україні карантинні заходи, відбилися і на питаннях діяльності ОСББ. 30 березня 2020 року Верховна рада прийняла законопроект № 3275, яким встановлюється відстрочка на висновок / переукладання ОСББ договорів з комунальними підприємствами на надання послуг.


изображение для статьи посвященной заключению договоров  ОСМД

Згідно з положеннями закону України «Про житлово-комунальні послуги», договір ОСББ з комунальними підприємствами повинен бути укладений до 1 травня 2020 року. Винятком були послуги з постачання в будинок електрики і природного газу. У зв'язку з карантином, цей термін продовжили на п'ять місяців, відлік яких починається з моменту закінчення карантину. Відзначимо, що це не спеціальний закон ОСББ, а редагування вже існуючого закону.


Карантинні заходи в Україні триватимуть ще мінімум місяць, і ніхто не знає дату їх скасування. Якщо даний договір ще не укладено, то це означає, що управдом матиме достатньо часу для пошуку оптимальних постачальників комунальних послуг для ОСББ.

При необхідності, в цьому вам допоможе компанія poverh. Вас не влаштовує діючі постачальники? У дворі брудно, сміття вивозиться нерегулярно, а під'їзд уже давно потребує ремонту? Ми підберемо для вас найкращих постачальників послуг за найвигіднішими комунальними тарифами для ОСББ. Також ми простежимо за дотриманням якості послуг ЖКГ.


Створення ОСББ - це вигідна справа для будь-якого багатоквартирного будинку, але тільки підходити до організації діяльності потрібно з розумом.



8 переглядів
bottom of page